Co je co - košer, kabinet, pozdní sběr, výběr z hroznů, ledové, slámové

20.01.2013 00:22

Barrique

Barik (Barrique) je dubový sud o obsahu asi 225 l, který se používá k vyzrávání vín. Sudy se vyrábějí z amerického nebo francouzského dubu a pro uložení vína se mohou použít pouze třikrát. Víno ze dřeva sudu vyluhuje aromatické látky (vanilin, laktony, třísloviny a nezkvasitelné sacharidy). Délka...
10.10.2011 19:11

Jaký je rozdíl mezi suchým a sladkým vínem?

Suchá Víno, které prokvasilo na nízký obsah zbytkového cukru, který smí obsahovat: a) max. 4 g/ zbytkového cukru na litr nebo b) max. 9 g cukru v litru, pokud rozdíl zbytkového cukru a celkového obsahu kyselin přepočtený na kyselinu vinnou je 2 gramy nebo méně. Polosuchá Vína se...
10.10.2011 19:05

Co je stolní víno? zemské víno? jakostní víno? kabinet? pozdní sběr? výběr z hroznů? výběr z bobulí? ledové víno? slámové víno?

Stolní víno Stolní víno je víno, které může pocházet z hroznů vyprodukovaných v kterékoliv zemi EU, a to z odrůd moštových, stolních a neregistrovaných. Je to nejnižší kategorie vín. Nesmí být označeno názvem odrůdy, oblasti, vinařské obce, viniční tratě nebo jiným zeměpisným názvem. Bývají vína...
10.10.2011 19:03

Co je košer víno?

Košer vína u nás vyrábějí ortodoxní Židé tak, aby splňovala požadavky židovského náboženství. Znamená to mimo jiné i to, že od zpracování hroznů až po zátkování láhví se celého výrobního procesu mohou zúčastnit pouze Židé světící šabat (sobotu). Celá výroba košer vína je úplně odělena od výroby...

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode